The hunger project

Kulissien takana

04.05.2021

Missiomme: Maailman nälänhädän lopettaminen

Puhumme Matsmartilla paljon siitä, kuinka jopa kolmasosa maailman ruoantuotannosta menee hukkaan. Mielestämme tästä ongelmasta ei vain voi puhua liikaa, se on nimittäin täyttä hulluutta. Etenkin kun sadat miljoonat ihmiset maailmassa näkevät nälkää. Tämänkaltaiset maailman ongelmakohdat ovat juurikin niitä, jotka saavat meidät haluamaan tehdä yhteistyötä kansainvälisen The Hunger Project -järjestön kanssa.

THP:n kanssa tekemämme yhteistyön tavoitteena on antaa takaisin ja saada aikaan enemmän. Monet yritykset aloittavat ajan myötä yhteistyön erilaisten voittoa tavoittelemattomien järjestöjen kanssa. Me taas ajattelimme, että miksemme tekisi sitä alusta alkaen? Haluamme varmistaa, että By Motatos -tuotemerkki tekee osansa ongelman poistamiseksi. Me emme voi hyväksyä sitä, että yksi yhdeksästä ihmisestä tällä planeetalla ei tiedä, milloin saa seuraavan kerran syödäkseen. Tämä yhteiskunnallinen epäkohta on korjattava, ja tällä tavoin annamme oman pienen panoksemme kohti parempaa tulevaisuutta.

The Hunger Project on vuonna 1977 New Yorkissa perustettu järjestö, joka pyrkii lopettamaan maailman nälänhädän saamalla aikaan muutosta ruohonjuuritasolla. Lahjoitusten jakamisen sijaan THP tarjoaa työkaluja ja resursseja, jotka auttavat ihmisiä auttamaan itseään - erityisesti naisia. Se, että naiset voivat osallistua aktiivisesti yhteiskuntaan samoilla ehdoilla kuin miehet, on ehdottoman välttämätöntä maailman parantamiseksi. Nykyään järjestön ohjelmat tavoittavat 16 miljoonaa ihmistä Afrikassa, Aasiassa ja Latinalaisessa Amerikassa. The Hunger Project tukee maaseutuyhteisöjä kestävän kehityksen saavuttamisessa terveyden, koulutuksen, ravitsemuksen ja perheen tulotason piirissä.

Vaikutuksemme tulee kasvamaan ajan myötä

Oman tuotemerkkimme julkaisemisen yhteydessä Matsmart-Motatos on päättänyt lahjoittaa yhden prosentin bruttotuotostaan kaikista By Motatos -myynneistä, tai vähintään 10 000 euroa vuodessa, The Hunger Projectin tukemiseen. Mutta tämä on vasta kumppanuutemme alku ja ensimmäinen askel positiivisten muutosten ajamiseksi. Sitä mukaa kun By Motatos kasvaa suuremmaksi, saamme myös aikaan enemmän. Yhdessä autamme lisäämään tietoisuutta maailman nälänhädän poistamisen tarpeellisuudesta ja uudistamme ruokajärjestelmää. Kiitos kaikille asiakkaillemme, jotka syövät hyvää ruokaa.

Olemme vahvempia yhdessä

Jotkut saattavat ihmetellä, miksi teemme yhteistyötä THP:n kanssa sen sijaan, että kehittäisimme omia aloitteitamme nälkäongelman torjumiseksi. Syynä on uskomme asiantuntijoihin, joilla on hallussaan tietotaito parhaiden tulosten saavuttamiseksi. Tee-se-itse-strategiaa ei voi soveltaa kaikkeen. Tietyt asiat vaativat osaamista ja kokemusta onnistuakseen. Mielestämme sama koskee yritysvastuuta ja vaikuttamista. The Hunger Projectin ammattilaiset ovat todellisia asiantuntijoita siinä, mikä on tarpeen yhteisöjen kannustamiseksi omavaraisuuteen. Parasta mitä voimme tehdä, on tukea heitä menestymään.