Sopimusehdot

Nämä yleiset ehdot on päivitetty 2024-01-26.

Yleistä

Kun teet ostoksia Matsmartin verkkosivustolla (www.matsmart.fi), teet sopimuksen Matsmart in Scandinavia Oy:n kanssa, y-tunnus 2831923-2, osoite c/o Revico Grant Thornton Oy, PL 18, 00271 Helsinki (”Matsmart”, ”me”, ”meidän” tai ”meitä”). Tekemällä ostoksen hyväksyt nämä yleiset ehdot.

Yleisten ehtojemme uusin versio on aina saatavana verkkosivustollamme. Jos ehtoja päivitetään tilauksesi jälkeen mutta ennen toimituspäivää, sovelletaan ostohetkellä voimassa olleita ehtoja. Viittaamme näiden yleisten ehtojen lisäksi sovellettaviin kauppa- ja sopimusoikeudellisiin säännöksiin, kuten Suomen lainsäädännön kuluttajansuojasäännöksiin. Jos sinulla on kysyttävää, voit ottaa meihin yhteyttä soittamalla numeroon 09 4245 2972 tai lähettämällä sähköpostia osoitteeseen hello@customerservice.matsmart.fi. Voit myös käyttää verkkosivustollamme esitettyjä yhteystietoja.

Alle 18-vuotiaat eivät saa tehdä ostoksia www.matsmart.fi -sivustolla. Lisäksi vain niin sanotut loppuasiakkaat saavat tehdä ostoksia Matsmartissa.

Oston tekeminen edellyttää käyttäjätilin luomista. Käyttäjätili luodaan, kun teet ostoksia ensimmäisen kerran. Vastaat kaikkien käyttäjätietojesi pitämisestä salassa. Jos kirjautumistietosi joutuvat vääriin käsiin, sinun on asiakkaana ilmoitettava siitä viipymättä Matsmartille.

1. Tilaaminen ja hinnat

Minimitilaussumma on tällä hetkellä 25 euroa. Kaikki hinnat on ilmoitettu euroina, ja ellei muuta todeta, ne sisältävät arvonlisäveron ja veronluonteiset maksut. Hinnat eivät sisällä muita maksuja, kuten toimitusmaksua.

Näet ostoskorissasi ostoksesi kokonaishinnan, joka ei sisällä mahdollista toimitusmaksua. Toimitusmaksun sisältävä hinta näytetään, ennen kuin viimeistelet tilauksesi. Tilaamiesi tavaroiden hinta on niiden tilauspäivän hinta.

Saatamme periä paketti- ja tuotekohtaisen toimitusmaksun. Toimitusmaksun määrä vaihtelee tuotteiden lukumäärän, tyypin, painon ja tilavuuden mukaan. Lisäksi toimituskuluihin vaikuttaa se, haluatko toimituksen Postin toimipaikkaan vai tiettyyn osoitteeseen (kotiinkuljetus). Toimitushinnat lasketaan ja esitetään niin, että näet ne ennen ostoksesi viimeistelyä. Kun olet tehnyt tilauksen valmiiksi, Matsmart lähettää sinulle tilausvahvistuksen tilauksen yhteydessä ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen tai käyttäjätiliisi liittyvään sähköpostiosoitteeseen.

Matsmart pidättää oikeuden tehdä muutoksia verotuksen muutosten, kuva- ja kirjoitusvirheiden, hinta- ja korjausvirheiden, teknisten virheiden, tuotteiden loppumisen ja ylivoimaisen esteen vuoksi.

2. Maksaminen

Teemme tällä hetkellä yhteistyötä Stripe Payments Europe Ltd:n kanssa maksunkäsittelyssämme. Kun vahvistat tilauksesi, hyväksyt samalla Stripen ehdot. Voit lukea ne täältä.

Matsmartin verkkokaupassa voit käyttää seuraavia maksuvaihtoehtoja:

  • Maksukortit: Visa, MasterCard ja American Express
  • Pikakassa (Laittestasi riippuen): Google Pay ja Apple Pay
  • Klarna: 30 päivän maksuajalla tai pilko maksut (ks. ehdot täällä)

(Matsmart ei peri lisämaksua kortti- tai verkkopankkimaksuista.)

Kun olet tehnyt tilauksesi, teemme tilauksen hintaa vastaavan katevarauksen. Maksu veloitetaan pääsääntöisesti vasta, kun tuotteet on lähetetty varastoltamme valitsemaasi toimitusosoitteeseen. Veloitamme maksun vain toimitetuista tuotteista. Kuitti ostoksesta lähetetään sinulle sähköpostitse. Kuitti ei sisällä arkaluontoisia maksutietoja, mutta siitä näkyy maksutapa ja kuka maksun on suorittanut. Maksutapahtuman yhteydessä maksu tietosi ja sovittu tilaussumma siirretään SSL-salauksella suojattuna. Suojauksen ansiosta tiedot eivät ole kolmansien osapuolten näkyvissä. Matsmart ei tallenna maksutietoja. Sivusto käyttää 3D-secure -suojausta korttimaksuissa.

3. Toimitus

Toimitusajat vaihtelevat varaston ja valitsemasi kuljetuspalvelun tarjoajan tilanteen mukaan. Ajankohtaisen toimitusaika-arvion näet kassalla tilausta tehdessäsi.

Toimitusajat lasketaan siitä päivästä lukien, kun Matsmart on vahvistanut tilauksen kirjallisesti. Pyhäpäiviä ei lasketa toimitusaikaan. Pyrimme aina toimittamaan tuotteet ilmoitetun ajan kuluessa, mutta joissakin tapauksissa toimitus voi kestää kauemmin esimerkiksi sesonkiajoista, tilapäisistä tilausruuhkista tai odottamattomista tilanteista johtuen. Jos olet tilannut toimituksen jonkin kuljetuskumppanimme kautta, ota yhteyttä kuljetuskumppaniin, mikäli kysymyksesi liittyy toimitukseen tai rahtiin varastostamme.

Saat meiltä vahvistusviestin, kun tilauksesi on lähetetty varastoltamme. Jos et odotusten vastaisesti saa meiltä vahvistusta tai jos sinulla on muuta kysyttävää, ota yhteyttä Matsmartin asiakaspalveluun soittamalla numeroon 09 4245 2972 tai lähettämällä sähköpostia osoitteeseen hello@customerservice.matsmart.fi.

Vahvistuksesta käy myös ilmi se, jos emme pysty toimittamaan joitakin tuotteita tai lähettämään korvaavia tuotteita. Ellei pakettia noudeta 14 päivän kuluessa, se palautetaan meille. Veloitamme sinulta tällöin summan, joka vastaa Matsmartin todellisia palautukseen liittyviä kuljetuskustannuksia, kuljetusmaksua ja käsittelykustannuksia.

Tilauksen yhteystietojen muuttaminen on mahdollista niin kauan, ennen kuin tilauksesi keräys on aloitettu varastollamme. Ota meihin yhteyttä puhelimitse 09 4245 2972 tai chatin kautta mahdollisimman pian tilauksen tekemisen jälkeen, jotta voimme tehdä muutokset ennen kuin tilauksen keräily aloitetaan. Pyydämme sinua huomaamaan, että jos tilaus on jo käsitelty valmiiksi ja lähetetty, sinulta peritään hallintomaksu sekä mahdolliset kuljetuskustannukset sen perusteella, miten pitkälle toimitus on ehtinyt.

Kuljetuksesta aiheutuneet vahingot ja vaarat

Matsmart vastaa tilauksestasi siihen asti, kunnes olet vastaanottanut toimitetun tilauksen. Mikäli vastaanottamasi lähetyksen paketti ja/tai tuote on selvästi vahingoittunut, pyydämme sinua ottamaan yhteyttä asiakaspalveluumme kohtuullisessa ajassa sähköpostitse osoitteeseen hello@customerservice.matsmart.fi tai puhelimitse numeroon 09 4245 2972.

Tuotetta palauttaessasi olet asiakkaana vastuussa lähettämistäsi tuotteista. Siksi kehotamme sinua valitsemaan lähetystavan, joka mahdollistaa lähetyksen jäljittämisen.

4. Reklamaatiot

Jos toimituksen sisältö tai tilaamasi tuote ei vastaa odotuksiasi, ota meihin yhteyttä ja ilmoita asiasta, jotta pystymme korjaamaan virheen. Voimassa olevan kuluttajansuojalainsäädännön mukaan Matsmart vastaa tuotteissa olevista virheistä niiden odotettavissa olevan säilyvyys- tai käyttöajan aikana. Reklamaatio-oikeus koskee tuotteita, joissa on kuluttajansuojalain (38/1978) 5 luvussa tarkoitettu virhe. Pyydämme sinua kuitenkin huomaamaan, että tuotteidemme laatu ja säilyvyysaika saattavat vaikuttaa tuotteen virheellisyyden arviointiin.

Jos haluat tehdä tuotereklamaation, tee se mahdollisimman pian ja viimeistään kahden (2) kuukauden kuluessa virheen havaitsemisesta tai siitä, kun sinun olisi pitänyt havaita virhe. Kahden (2) kuukauden sisällä virheen havaitsemisesta tehtyjä reklamaatioita pidetään ajoissa tehtyinä. Jos reklamaatiosi hyväksytään, korjaamme virheen sopivalla tavalla, esimerkiksi toimittamalla uuden, virheettömän tuotteen, palauttamalla tuotteen hinnan tai myöntämällä alennuksen. Toimenpiteet vaihtelevat tilanteen mukaan ja kyseisessä tapauksessa sopivimman ratkaisun mukaan kuluttajansuojalain (38/1978) 5 luvun säännösten mukaisesti.

Ota aina yhteyttä asiakaspalveluun ennen yllä tarkoitetun reklamaation tekemistä soittamalla numeroon 09 4245 2972 tai lähettämällä sähköpostia osoitteeseen hello@customerservice.matsmart.fi. Asiakaspalvelu auttaa sinua ja voi lähettää sinulle valmiiksi maksetun palautustarran, jonka voit liimata reklamaation kohteena olevan tuotteen pakkaukseen. Näin et joudu maksamaan tuotteen kuljetuksesta takaisin meille.

Jos haluat tehdä reklamaation ilman valmiiksi maksettua palautustarraa, saatat joutua maksamaan kuljetuskustannukset, mutta hyvitämme kohtuulliset kuljetuskustannukset sinulle, kun olemme vastaanottaneet reklamaatiosi ja hyväksyneet sen. Säilytä kuitti kaikista sinulle aiheutuneista kustannuksista, jotta voimme hyvittää ne.

Jos päätät lähettää tuotteen ilman valmiiksi maksettua palautustarraa, lähetä se osoitteeseen:

Matsmart In Scandinavia AB
Vältgatan 8
702 27 Örebro
Sweden

Muista pakata ja suojata reklamoitavat tuotteet hyvin, jotta ne eivät vahingoitu kuljetuksessa takaisin meille.

5. Tilauksen peruuttaminen

Sinulla on kuluttajana 14 päivän peruutusoikeus, kun teet ostoksia sivustollamme. Peruutusoikeus päättyy 14 päivän kuluessa siitä, kun olet ottanut tuotteen vastaan. Sinulla on siis 14 päivää aikaa ilmoittaa meille halustasi peruuttaa tilaus. Peruutusaika lasketaan siitä hetkestä, kun olet ottanut toimituksen vastaan.

Jos olet ostanut useita samaan tilaukseen kuuluvia tuotteita, jotka toimitetaan erikseen, peruutusoikeus lasketaan tilauksen viimeisen tuotteen vastaanottamisesta alkaen.

Jos peruutusajan viimeinen päivä on lauantai tai pyhäpäivä, voit ilmoittaa peruuttamisesta vielä ensimmäisenä kyseistä päivää seuraavana arkipäivänä. Jos olet tehnyt kanssamme sopimuksen tietyn tuotteen toistuvasta toimittamisesta, peruutusoikeus on voimassa 14 päivää tilauksen ensimmäisen tuotteen vastaanottamisesta.

Voit ilmoittaa meille halustasi peruuttaa tilauksesi sekä tuotteet, joita peruutus koskee, lähettämällä sähköpostia osoitteeseen hello@customerservice.matsmart.fi. Voit myös käyttää Suomenkuluttajaviraston peruutuslomaketta, joka on saatavilla Suomenkilpailu- ja kuluttajaviraston verkkosivustolla. Lähetä lomake meille sähköpostitse tai postitse. Et voi peruuttaa ostosopimusta pelkästään kieltäytymällä ottamasta tuotteita vastaan ilmoittamatta siitä meille. Soita numeroon 09 4245 2972, jos tarvitset apua.

Palautukset: Kun olet ilmoittanut meille, että haluat peruuttaa ostoksesi, sinulla on 14 päivää aikaa lähettää tuote meille takaisin. Asiakaspalvelu auttaa sinua, ja se voi lähettää sinulle valmiiksi maksetun palautustarran, jonka voit liimata palautettavan tuotteen pakkaukseen. Jos haluat palauttaa tuotteen ilman valmiiksi maksettua palautustarraa, joudut maksamaan kuljetuskustannukset, mutta maksamme kohtuulliset kuljetuskustannukset sinulle takaisin, kun olemme vastaanottaneet tuotteen. Säilytä kuitti kaikista kustannuksistasi, jotta voimme korvata ne sinulle.

Jos päätät palauttaa tuotteen ilman valmiiksi maksettua palautustarraa, lähetä se osoitteeseen

Matsmart In Scandinavia AB
Vältgatan 8
702 27 Örebro
Sweden

Muista pakata ja suojata reklamoitavat tuotteet hyvin, jotta ne eivät vahingoitu kuljetuksessa takaisin meille. Jos lähetät tuotteen itse, olet vastuussa mahdollisista kuljetusvaurioista. Hyväksymme ainoastaan suoraan yllä ilmoitettuun osoitteeseen lähetetyt palautukset.

Ei peruutusoikeutta: Pyydämme sinua huomaamaan, ettei peruutusoikeus koske elintarvikkeita tai ostoksia, joita ei voi palauttaa terveyteen tai hygieniaan liittyvien syiden vuoksi sen jälkeen, kun asiakas on avannut pakkauksen (esimerkiksi alusvaatteet ja hygieniatuotteet). Peruutusoikeus ei koske myöskään nopeasti pilaantuvia tai vanhenevia tuotteita, kuten nopeasti vanhenevia elintarvikkeita.

Palautettavan tuotteen kunto: Jos tuotteen arvo on alentunut sinun toimenpiteidesi vuoksi enemmän kuin mikä on välttämätöntä tuotteen ominaisuuksien tai kunnon toteamiseksi, vähennämme sinulle palautettavasta summasta tuotteen arvonalennusta vastaavan summan. Matsmartin palauttama summa vastaa tuotteen kaupallista arvoa. Joissakin tapauksissa tämä saattaa tarkoittaa, että korvaamme sinulle ainoastaan kuljetuskustannukset.

Maksun palautus: Palautamme sinulle rahasi, jos peruutat tilauksen. Saatamme kuitenkin vähentää maksusta edellä kuvaillun arvon alentumisen. Tuotteen ja mahdollisten kuljetuskustannusten (tarjoamamme vakiotoimitustavan kustannusten mukaisesti) maksu palautetaan 14 päivän kuluessa siitä, kun Matsmart on saanut sinulta ilmoituksen, että haluat peruuttaa ostoksesi. Ellei muuta sovita, maksu palautetaan ostoksen tekemiseen käytetyllä maksutavalla, ks. edellä oleva kohta ”Maksaminen”.

Ellet voi osoittaa, että olet palauttanut tuotteen meille, meillä on oikeus pidättyä maksun palautuksesta, kunnes olemme vastaanottaneet tuotteen.

6. Riitojen ratkaisu

Pyrimme aina löytämään ratkaisun mahdollisiin huolenaiheisiin, ongelmiin tai kiistoihin yhteistyössä sinun kanssasi. Jos emme siitä huolimatta onnistu löytämään ratkaisua, riita voidaan antaa kuluttajariitalautakunnan ratkaistavaksi tavalla, jolla sillä on oikeus arvioida kysymyksiä. Muussa tapauksessa riita voidaan ratkaista yleisessä tuomioistuimessa Suomessa. Matsmart on sitoutunut noudattamaan kuluttajariitalautakunnan päätöksiä ja suosituksia. Tämä tarkoittaa, että voit ottaa kuluttajariitalautakuntaan yhteyttä Matsmartia koskevien vaatimustesi ratkaisemiseksi. Kuluttajariitalautakunnan osoite on:

Kuluttajariitalautakunta

Hämeentie 3

PL 306, 00531 Helsinki

Sähköposti: kril@oikeus.fi, puhelin 029 566 5200

Voit myös käydä sivustolla https://www.kuluttajariita.fi/fi/index.html.

Kuluttajan on otettava yhteyttä kuluttajaneuvontaan (http://kkv.fi/kuluttajaneuvonta/) ennen asian siirtämistä kuluttajariitalautakunnan käsiteltäväksi.

Voit myös ottaa yhteyttä Euroopan komission verkkovälitteiseen riidanratkaisuun napsauttamalla tätä. Tämä vaihtoehto on erityisen tärkeä asiakkaille, jotka asuvat muussa EU-maassa kuin Suomessa.

7. Tekijänoikeus

Nämä ehdot sekä kaikki verkkosivustollamme esitetyt tiedot ja ohjelmistot ovat Matsmartin omaisuutta, ja sinulla on oikeus käyttää niitä vain yksityishenkilönä ostosten tekemiseen ja yhteyden ottamiseen meihin. Muu käyttö, kuten verkkosivuston sisällön jäljentäminen, jakelu, muuttaminen, työstäminen tai julkaiseminen kaupallisessa tai yksityisessä tarkoituksessa on kiellettyä ilman Matsmartin erikseen antamaa suostumusta.

8. Ylivoimainen este

Jos Matsmart ei pysty täyttämään sitoumuksiaan sinua kohtaan määritetyn ajan kuluessa tai ollenkaan sellaisten olosuhteiden vuoksi, joihin meillä ei ole vaikutusmahdollisuutta, kyseessä ei ole näiden ehtojen rikkominen.

Matsmart ei vastaa vahingoista tai muista menetyksistä, joiden syyhyn emme pysty vaikuttamaan ja joita verkkosivuston käytön yhteydessä voi esiintyä. Matsmartilla on lisäksi oikeus päivittää tai muuttaa verkkosivustoaan, estää sen käyttö tilapäisesti tai pysyvästi tai sulkea sivusto.

9. Evästeet ja vastaavat tekniikat

Verkkosivustollamme käytetään evästeitä ja vastaavia tekniikoita. Voit lukea lisää niiden käytöstä evästekäytännöstämme.

10. Henkilötiedot

Kun teet ostoksia sivustollamme, tarvitsemme joitakin henkilötietojasi voidaksemme käsitellä tilauksesi. Voit lukea lisää henkilötietojen käsittelystä tietosuojakäytännöstämme.