Hiili­jalanjälki

Tiesitkö, että ruokajalanjälkesi pienenee, kun ostat Matsmartista? Kyllä! Se kutistuu joka kerta kun tilaat meiltä 🙌

​​

Pienennä ilmaston kuormitusta!

Symbol Reduce It Jokainen Matsmart-tilaus säästää hiilidioksidipäästöjä. Vähän sama kuin shoppailu pienentäisi kokonaiskulutustasi.

Paljonko säästöä syntyy?

Säästetyn hiilidioksidin määrä riippuu luonnollisesti siitä, mitä ja miten paljon tuotteita tilaat. Keskimääräinen Matsmart-tilaus säästää 4,5 CO2e-kiloa.

Määrä vastaa lähes sitä, että lataisit puhelimesi 300 kertaa.

Climate impact per order in Finland

Miten päädyimme tähän lukuun? Pyysimme apua ilmastovaikutusten laskemiseen erikoistuneelta Ruotsin ympäristökeskukselta. He selvittivät ruokahävikkiin liittyviä tutkimustuloksia ja laskivat ruoan pelastamisen ilmastovaikutukset tähän tapaan.

pelasta tuotteita

Miksi teemme tätä?

Ihmiskunta ja planeettamme tarvitsee isoa muutosta kohti tasavertaista ja kestävää tulevaisuutta. Iso muutos voi tuntua hieman ylivoimaiselta...

Joten mistä aloitetaan?

Symbol Super Smart Samalla kun odotamme teknologian ja puhtaamman energian kehittymistä, voimme yhdessä saavuttaa merkittäviä päästövähennyksiä nopeasti tekemällä yksilöinä kestäviä päätöksiä. Jos me kaikki ryhtyisimme vähentämään ilmaston kuormitusta, lopputulos olisi iso askel kohti terveellisempää ja onnellisempaa tulevaisuutta.

Ruoan tuhlaaminen on erittäin merkittävä ilmaston kuormitukseen vaikuttava tekijä - ruokahävikki ja jätteet tuottavat järkyttävät 10 % maailman kasvihuonepäästöistä. Jos voisimme poistaa turhat päästöt, pääsisimme hyvän matkaa kohti kansainvälisiä päästötavoitteita!

Toimintamme kulmakivet

Nämä periaatteet ohjaavat ruokahävikin vastaista kamppailuamme:

  • Vähennä CO2e-päästöjä!
  • Pelasta ruokaa!
  • Säästä rahaa!

Haluamme ohjata maailman ruokajärjestelmää kestävämpään suuntaan, jossa kerran tuotettua ruokaa ei haaskata ja teemme loppuun asti mietittyjä päätöksiä kulutustarpeistamme. Samalla uskomme, että kestävät valinnat kuuluvat kaikille ihmisille ja lompakoille. Halvat ja kestävät ostokset ovat sekä ilmaston että ihmisten näkökulmasta menestysresepti.

Ilmastolaskelmat

Climate Impact Infographic 2 FI

Laskukaava perustuu saatavilla olevaan tutkimustietoon, jonka mukaan kierrätetyn tai hävikkiin muuten menevän tuotteen ostaminen poistaa tarpeen hankkia täysin uutta tuotetta. Siis: kun tuote pelastetaan hävikiltä, sen tilalle ei tarvita korvaavaa uutta tuotetta ja uuden tuotteen tekemiseen tarvittava energia ja päästöt säästyvät. Laskelmissa otetaan huomioon se, että tuotteiden tuhoaminen esimerkiksi polttamalla saattaa osaltaan myös tuottaa energiaa.

Haluatko lukea lisää? Tutustu ympäristökeskuksen raporttiin Climate Benefits of using Matsmart's Services (PDF).

Hyvien tuotteiden haaskaamisessa ei ole järkeä. Pelastetaan ruoka hävikiltä!

*Laskelma perustuu yleisimpiin tilauksiin Suomessa, Ruotsissa, Tanskassa ja Saksassa. Eli Matsmartin suosituimpiin tuotteisiin.

pelasta tuotteita