Tietosuojakäytäntö

Versio 2018-05-18

1. Johdanto

Tämä tietosuojaseloste ("Seloste") kuvaa kuinka Matsmart in Scandinavia AB, Y-tunnus 556901-6354 (”me”, ”meidän” ja ”meitä”), osoitteella PL 613, 101 32 Stockholm, Sverige, käsittelee henkilötietoja.

Me vaalimme sinun yksityisyyden suojaasi ja pyrimme siihen, että tunnet itsesi turvalliseksi henkilötietojesi käsittelymme suhteen. Olemme siksi keränneet tähän Selosteeseen tietoa siitä, kuinka käsittelemme henkilötietoja, joita luovutat meille käyttäessäsi palveluitamme, sekä henkilötietoja, joita olemme saaneet sinusta muulla tavoin. Me, rekisterinpitäjän ominaisuudessa, käsittelemme henkilötietojasi riippumatta siitä, oletko asiakkaana käyttänyt palveluitamme Ruotsissa, Norjassa tai Suomessa. Tämä tarkoittaa sitä, että meillä on velvollisuus huolehtia, että käsittely tapahtuu tämän Selosteen ja voimassa olevan henkilötietolainsäädännön mukaisesti.

Selosteessa kuvaillaan, minkälaisia henkilötietoryhmiä käsittelemme, missä tarkoituksissa käsittelemme tietoja ja mihin lailliseen perusteeseen käsittelymme perustuu. Selostamme lisäksi, mistä olemme hankkineet tiedot, millä osapuolilla voi olla pääsy tietoihin ja voivat käsitellä niitä, seulonnan periaatteet, keiden kolmansien osapuolten kanssa voimme jakaa henkilötietoja, missä henkilötietoja käsitellään sekä sinun oikeuksistasi rekisteröitynä mm. saada tietoa käsittelystä, sekä vaatia henkilötietojen oikaisua ja poistamista. Pyydämme sinua tutustumaan Selosteeseen ja sen sisältöön huolellisesti, sillä sitä sovelletaan kaikessa suorittamassamme henkilötietojen käsittelyssä.

Sinun voi olla hyvä ottaa huomioon, että tämä Seloste koskee ainoastaan meidän verkkosivustoamme, mikä tarkoittaa sitä, että siirtyessäsi verkkosivustoltamme toiselle verkkosivustolle, toisen verkkosivuston tietosuojaseloste soveltuu. Emme siis ota vastuuta henkilötietojesi käsittelystä, jota toinen verkkosivusto suorittaa.

Saatamme välillä joutua päivittämään tai muuttamaan Selostetta. Jos näin tapahtuu, tulemme tiedottamaan sinua asianmukaisella tavalla ja pyytämään sinua tutustumaan tehtyihin muutoksiin. Viimeisimmän version Selosteestamme löydät aina verkkosivuiltamme.

Toivomme, että saat Selosteen avulla vastaukset kysymyksiisi koskien henkilötietojen käsittelyämme sekä henkilötietojesi suojasta. Mikäli sinulla on lisäkysymyksiä tai mietteitä, voit aina ottaa meihin yhteyttä yllä mainitusta osoitteesta tai osoitteesta [email protected].

2. Kuinka käsittelemme henkilötietojasi

Tässä osassa kuvataan, mitä henkilötietoryhmiä käsittelemme, missä tarkoituksissa käsittelemme niitä, minkälaisia käsittelyitä suoritamme, mihin lailliseen perusteeseen käsittelymme perustuu sekä kuinka kauan tietoja säilytetään.

2.1 Mistä keräämme henkilötietojasi?

Käsittelemme henkilötietoja, joita luovutat meille esimerkiksi perustaessasi käyttäjätilin meillä, ostaessasi tuotteita verkkosivuiltamme, alullepanet asiakaspalveluasian tai ilmoittautuessasi uutiskirjeemme tilaajaksi. Käsittelemme myös henkilötietoja, joita hankimme maksupalvelutuottajaltamme (ns. kolmas osapuoli) kun teet ostoksia meillä, joita saamme julkisista rekistereistä, sekä henkilötietoja, joita meille kertyy kun käytät palveluitamme verkossa, kuten IP-osoitteesi ja verkkoselainasetuksesi ym.

2.2 Mitä henkilötietoja käsittelemme ja miksi?

A. Käyttäjätilien hallinnoimiseksi

Tarkoitus

– Käyttäjätilien luomiseen ja hallinnoimiseen, mukaan lukien mm. toimivalta kirjautua käyttäjätilillesi ja tarjota sinulle toimintoja, jotka helpottavat palveluidemme käyttöä (mm. tilauksen tekeminen ja tuotteiden ostaminen).

Suoritettavat käsittelytoimet

– Henkilötietojen kerääminen ja tallentaminen toimintajärjestelmiimme, varajärjestelmiimme ja muihin tallennustiloihin verkossa.

Henkilötietojen kategoriat

– Käyttäjänimi.

– Sähköpostiosoite.

– Asiakastyyppi (yksityishenkilö/yritys).

–Tietyissä tapauksissa nimi, puhelinnumero ja maa.

– Salasana.

– Päivämäärä, jolloin käyttäjätili on perustettu.

Laillinen peruste: Aktiivisille asiakkaille: Käsittely on tarpeellinen sopimusten täyttämiseksi ja tuotteiden ostamiseksi meiltä.

Ei-aktiivisille asiakkaille: Intressipunninta. Käsittely perustuu oikeutettuun etuumme hallinnoida käyttäjätilejä ja tarjota palveluitamme.

Säilytysaika: Kolme (3) vuotta käyttäjätilin perustamisesta tai viimeisimmästä ostoksestasi, jonka jälkeen käyttäjätilisi suljetaan ja tietosi anonymisoidaan tai poistetaan. Jos käyttäjätilisi suljetaan omasta aloitteestasi, tietosi anonymisoidaan tai poistetaan seitsemän (7) päivän kuluessa pyyntösi esittämisestä.

B. Tilausten/ostosten ym. käsittelemiseksi

Tarkoitus

Tilauksiesi/ostoksiesi (mukaan lukien tilausvahvistusten lähettäminen, toimituksista tiedottaminen, tilaamiesi/ostamiesi tuotteiden toimittaminen ja yhteyksien käsittely viivästyneiden toimitusten yhteydessä) käsittelemiseen.

– Tilaamiisi/ostamiisi tuotteisiin liittyvien valitusten, reklamaatio- ja takuuasioiden käsittelemiseen.

– Laskutuksen toteuttamiseen.

– Tekemiesi tilausten perustamiseen (tilausnumeron tai henkilötunnuksen kautta).

– Turvataksemme toimintamme varmuuden ja mahdollisuutemme järjestelmän nollaamiseen.

Suoritettavat käsittelytoimet

Henkilötietojen kerääminen ja tallentaminen käyttöjärjestelmiimme, varajärjestelmiimme ja muihin tallennustiloihin verkossa.

– Tilausvahvistusten lähettäminen, toimituksista tiedottaminen ja kirjeenvaihto viivästyneen toimituksen yhteydessä.

– Henkilötietojen siirtäminen huolitsijoille ja kuljetusliikkeille.

Henkilötietojen kategoriat

Nimi.

– Käyttäjätunnus.

– Henkilötunnus.

– Yhteystiedot (ml. osoite, toimitusosoite, sähköpostiosoite, puhelinnumero ja ovikoodi).

– Tilausnumero.

– Tilaustiedot, esim. tieto tilatuista tuotteista.

– Asiakastyyppi (yksityishenkilö/yritys).

– Maksu-, osto- ja tilaushistoria.

Laillinen peruste: Käsittely on tarpeellinen meiltä ostetuista tuotteista laadittujen sopimuksien toteuttamiseksi.

Säilytysaika: Säilytämme henkilötietosi niin pitkään kuin niitä tarvitaan täyttääksemme kanssasi tehdyn sopimuksen, kuitenkin korkeintaan kolme (3) vuotta viimeisimmästä ostoksestasi.

C. Asiakaspalveluasioiden ym. käsittelemiseksi

Tarkoitus

Voidaksemme kommunikoida kanssasi ja vastataksemme niihin kysymyksiin, joita esität meille sähköpostin, Chat-palvelumme tai Facebookin välityksellä.

– Vahvistaaksemme henkilöllisyytesi.

– Pannaksemme alulle tekemäsi tilauksen (tilausnumeron tai henkilötunnuksen kautta).

– Tilaamiisi/ostamiisi tuotteisiin liittyvien valitusten, reklamaatio- ja takuuasioiden käsittelemiseen.

Suoritettavat käsittelytoimet

- Henkilötietojen kerääminen ja tallentaminen käyttöjärjestelmiimme, varajärjestelmiimme ja muihin tallennustiloihin verkossa.

Henkilötietojen kategoriat

Nimi.

– Käyttäjätunnus ja salasana (esim. tukipalvelulle mahdollisten sisäänkirjautumisongelmien yhteydessä).

– Henkilötunnus.

– Yhteystiedot (mm. osoite, sähköpostiosoite ja puhelinnumero).

– Tilausnumero.

– Tilaushistoria, esim. tieto tilatuista tuotteista.

– Asiakastyyppi (yksityishenkilö/yritys).

– Valokuvat, jotka olet lähettänyt asiakaspalveluun.

– Kirjeenvaihtosi kansamme.

– Terveystiedot, kun luovutat ne meille ja se on tarpeellista voidaksemme hoitaa asiakaspalveluasiasi. Tiedot voivat olla esim. tietoja allergisista reaktioista ja/tai terveystilasta. Luovutat tiedot asiakaspalveluasian yhteydessä.

Laillinen peruste: Käsittely perustuu oikeutettuun etuumme auttaa sinua, mikäli sinulla on kysymyksiä tai valituksia liittyen ostamiisi tuotteisiin, tai ongelmia palvelujemme käytössä.

Säilytysaika: Säilytämme henkilötietosi vain niin pitkään kuin niitä tarvitaan asiakaspalveluasiasi käsittelemiseen, kuitenkin korkeintaan kuusi (6) kuukautta asiasi päättymisestä.

D. Tuotteidemme ja palvelujemme markkinoimiseksi

Tarkoitus

Suoramarkkinoinnin (esim. uutiskirjeet) lähettämiseksi postitse, sähköpostitse, tekstiviestien tai sosiaalisen median välityksellä tai muiden vastaavien viestintään tarkoitettujen elektronisten kanavien välityksellä.

– Kohdistettujen suoramarkkinointikampanjoiden toteuttamiseksi (esim. henkilökohtaiset tarjoukset, edut tai lahjat).

– Ostotapojesi analysoimiseen, jotta voimme toimittaa sinulle relevanttia tietoa ja markkinointia.

Suoritettavat käsittelytoimet

Luovutettujen henkilötietojen keräys ja tallennus käyttöjärjestelmiimme, varajärjestelmiimme ja muihin tallennustiloihin verkossa.

– Tietojen siirtäminen kolmansien osapuolien toimittajille, mm. suoramarkkinointia ja kohdistettuja markkinointikampanjoita varten.

Henkilötietojen kategoriat

Nimi.

– Osoite.

– Sähköpostiosoite.

– Puhelinnumero.

– Sukupuoli.

– Syntymäaika.

– Nimipäivä.

– Osto- ja tilaushistoria.

– Hakuhistoria.

Laillinen peruste: Intressipunninta. Oikeutettu etumme markkinoida tuotteitamme ja palveluitamme sekä suorittaa asiakastutkimuksia.

Säilytysaika: Aktiivisille asiakkaille: Säilytämme henkilötietojasi markkinointitarkoituksiin niin pitkään kuin asiakassuhde kestää, tai siihen asti kun pyydät markkinoinnin päättyväksi, kuitenkin korkeintaan yhden (1) vuoden viimeisimmästä ostoksestasi.

Henkilöille, jotka ovat ilmoittautuneet uutiskirjeen/markkinointiviestien vastaanottajiksi: Säilytämme henkilötietosi markkinointitarkoituksiin kunnes pyydät meitä lopettamaan markkinoinnin.

Sinusta ja ostoksistasi kerättyjen tietojen sekä muiden asiakkaiden samankaltaisen ostokäyttäytymisen perusteella teemme yksilötason analyysin. Analyysin perusteella laadimme kohdistettuja tarjouksia, joita saatamme sinulle lähettää, esimerkiksi tiettyihin tuotekategorioihin liittyen. Eri asiakkaat voivat siksi saada erilaisia etuja ja tarjouksia - voit esimerkiksi saada tarjouksia tuotteista, jotka ovat merkitty ekologisiksi, jos ostat ekologisia tuotteita.

Huomaa, että asiakkaana sinulla on aina oikeus vastustaa sitä, että tietojasi käytetään suoramarkkinointitarkoituksiin. Lisää tietoa oikeuksistasi saat alhaalla olevassa osiossa 2.4.

E. Palvelujemme ym. arvioimiseksi, kehittämiseksi ja parantamiseksi

Tarkoitus

– Palvelujemme ja verkkosivustomme käytön arvioimiseksi, kehittämiseksi ja parantamiseksi.

– Asiakastutkimusten toteuttamiseksi.

Suoritettavat käsittelytoimet

– Analyysejä yhdistelmätiedon muodossa teknisestä tiedosta, joka tallentuu verkkosivuston vierailusta, koskien esim. sitä, kuinka asiakkaamme käyttävät verkkosivustoamme ja muita digitaalisia kanavia (mm. millä sivustoilla tai osalla sivustoista on vierailtu, miten vierailijat löytävät palvelun ja poistuvat palvelusta sekä mitä hakuja vierailijat ovat suorittaneet sivustollamme).

– Tietojen siirtäminen kolmansien osapuolien toimittajille asiakastutkimusten suorittamiseksi.

Henkilötietojen kategoriat

– Tekninen informaatio koskien yksiköitä, joita käytetään verkkosivuillamme vieraillessa (esim. IP-osoite) sekä tilastoja siitä, kuinka olet ollut vuorovaikutuksessa meihin, eli kuinka olet käyttänyt verkkosivustoamme. Asiakas- tai markkinointitutkimuksista saadut tulokset, mukaan lukien yksittäisten asiakkaiden antamat palautteet.

– Sähköpostiosoite (asiakastutkimusten suorittamiseksi).

Laillinen peruste: Intressipunninta. Käsittely perustuu perusteltuun etuumme arvioida palvelujemme ja verkkosivujemme käyttöä, sekä parantaa niitä.

Säilytysaika: Tekninen informaatio verkkosivujemme vierailijoiden käyttäytymisestä säilytetään enintään yhdeksänkymmentä (90) päivää vierailusta.

2.3 Henkilötunnusten käsittely

Käsittelemme henkilötunnuksia ilman suostumustasi vain siinä määrin, kuin se on selvästi perusteltua suhteessa päämäärään, kuten siihen, kuinka tärkeää on tehdä varmennettu identifiointi tai johonkin muuhun huomionarvoiseen intressiin.

2.4 Suoramarkkinointi

Voimme käyttää henkilötietojasi sähköiseen suoramarkkinointiin, mikäli olet asioinut meillä aikaisemmin, tai antanut suostumuksesi sähköiseen suoramarkkinointiin. Suoramarkkinointi kattaa kaiken kohdennetun markkinoinnin, esim. markkinointiviestit sähköpostitse ja tekstiviestien välityksellä. Sinulla on oikeus maksutta vastustaa tietojesi käyttämistä kyseisiin tarkoituksiin, ja kaikki markkinointiviestimme sisältävät mahdollisuuden peruuttaa markkinointiviestien tilaus (opt-out). Jos päätät peruuttaa markkinointiviestien tilauksen, kirjaamme toiminnanohjausjärjestelmiimme kiellon lähettää sinulle kohdistettua markkinointia vastaisuudessa.

3. Henkilötietojesi suoja

Olemme tehneet useita suojatoimenpiteitä varmistaaksemme, että suorittamamme henkilötietojen käsittely tapahtuu turvallisella tavalla sekä suojellaksemme käsittelemiämme henkilötietoja luvattomalta pääsyltä, asiaankuulumattomalta käsittelyltä ja väärinkäytöltä. Esimerkiksi pääsy ohjelmiin, joissa henkilötietoja säilytetään, on rajoitettu työntekijöihimme ja palveluntuottajille, joiden on päästävä käsiksi tietoihin työtehtäviensä puolesta. Näille on myös kerrottu henkilötietojen suojan ylläpitämisen tärkeydestä. Valvomme myös jatkuvasti järjestelmiämme havaitaksemme haavoittuvaisuuksia ja suojellaksemme henkilötietojasi.

4. Kenen kanssa saatamme jakaa henkilötietosi?

Jotta voisimme tarjota palveluitamme ja lähettää markkinointimateriaalia, jaamme henkilötietojasi kolmansien osapuolien kanssa. Kyseisissä jaoissa sovelletaan seuraavaa:

  1. a) Palveluidentuottajat, joita käytämme joissain osissa toimintaamme, mukaan lukien henkilötietojen käsittelyyn; jaamme henkilötietoja näiden tuottajien kanssa pääasiassa IT-palvelutoimintoja varten (kuten tiedonsäilytys, tuki, kunnossapito ja kehitys), tietoliikennepalveluja varten, sekä markkinointipalveluja, kuten asiakastutkimuksia ja markkinointimateriaalin hallintoa varten.
  2. b) Tuottajat ja yhteystyökumppanit kuljetuspalveluiden, varastohallinnoinnin, toimitussuunnittelun ja toimitustietopalveluiden alueilla; jaamme henkilötietoja näille tuottajille ja yhteistyökumppaneille, jotta voimme toimittaa tilaamasi/ostamasi tuotteet sinulle.
  3. c) IT-turvallisuuspalveluiden tuottajat; jaamme henkilötietoja IT-turvallisuuspalveluiden tuottajille silloin, kun se on tarpeellista lain mukaan, suojellaksemme sinua tai asiakkaitamme ja yhteistyökumppaneitamme taikka suojellaksemme palveluitamme.
  4. d) Neuvonantajat ja liiketoimintamme potentiaaliset ostajat; jos Matsmartin liiketoiminta myydään kokonaan tai osittain taikka jos se integroidaan johonkin muuhun liiketoimintaan, henkilötietosi voidaan luovuttaa neuvonantajillemme sekä mahdollisille ostajille ja näiden neuvonantajille.
  5. e) Valtion viranomaiset (kuten poliisi, verohallinto ja muut viranomaiset); jaamme henkilötietoja viranomaisten kanssa, jos olemme siihen velvoitettuja lain tai rikosepäilyjen perusteella.

Useimmat kolmannet osapuolet, joiden kanssa jaamme henkilötietoja yllä mainitun mukaisesti, ovat suhteessa meihin ns. henkilötietojen käsittelijöitä. Nämä saavat ainoastaan käsitellä annettuja tietoja meidän lukuumme ja nimenomaisten ohjeistustemme mukaisesti. Jaamme henkilötietosi sellaisille henkilötietojen käsittelijöille ainoastaan tarkoituksiin, jotka ovat yhtenäisiä henkilötietojen keräämisen tarkoitusten kanssa. Turvaamme henkilötietojen käsittelijöiden kanssa tehtyjen kirjallisten sopimusten kautta sen, että ne sitoutuvat toimimaan turvallisuusvaatimustemme ja rajoitustemme sekä henkilötietojen kansainvälistä luovutusta koskevien vaatimusten mukaisesti.

Viranomaiset ja tietyissä tapauksissa myös yritykset, joille luovutetaan henkilötietoja yllä mainitun mukaisesti, voivat olla itsenäisiä rekisterinpitäjiä suhteessa luovutettuihin tietoihin. Kun henkilötietojasi luovutetaan itsenäiselle rekisterinpitäjälle, emme voi vaikuttaa siihen, kuinka tietoja käsitellään, vaan vastuu siitä on viranomaisella tai sillä yrityksellä, jolle luovutus on tehty. Tämä tarkoittaa muun muassa, että viranomainen tai yritys on velvollinen ilmoittamaan sinulle siitä, että se on käsitellyt henkilötietojasi ja varmistumaan siitä, että tietojen käsittely on laillista.

5. Missä säilytämme henkilötietojasi

Tavoitteenamme on aina käsitellä henkilötietojasi EU:n/ETA:n alueella, jossa kaikki meidän omat IT-järjestelmämme sijaitsevat. On kuitenkin mahdollista että henkilötietojasi luovutetaan henkilötietojen käsittelijöille, jotka joko itse tai alihankkijoiden kautta sijaitsevat tai säilyttävät tietoa EU:n/ETA -alueen ulkopuolella. Sellaisessa tapauksessa ryhdymme kaikkiin vaadittaviin kohtuullisiin oikeudellisiin, organisatorisiin sekä teknisiin toimenpiteisiin varmistaaksemme, että käsittelyn suojataso vastaa EU:n/ETA-alueen suojatasoa.

6. Sinun oikeutesi rekisteröitynä

Tässä luvussa kerrotaan, mitkä oikeudet sinulla on rekisteröitynä. Voit aina vaatia näitä oikeuksia ottamalla yhteyttä [email protected].

6.1 Oikeus saada pääsy tietoihin

Jos haluat tietoa siitä, mitä henkilötietoja käsittelemme sinusta, voit vaatia pääsyä tietoihin. Tieto lähetetään sinulle rekisteriotteen muodossa, josta ilmenee, mitä henkilötietoja käsittelemme, mihin tarkoituksiin tarkoituksella käsittelemme niitä, mistä tiedot on saatu, mille kolmansille osapuolille tieto on jaettu ja kuinka kauan tietoja tullaan säilyttämään. Jos vaatimuksesi tehdään sähköisessä muodossa, tieto tullaan tarjoamaan sähköisessä muodossa, joka on yleisesti käytetty, ellet vaadi jotain muuta muotoa.

6.2 Oikeus tietojen oikaisemiseen

Sinulla on oikeus viipymättä saada sinua koskevat väärät tiedot korjattua. Sinulla on myös oikeus täydentää puutteellisia tietoja.

6.3 Oikeus tietojen poistamiseen

Sinulla on oikeus saada sinua koskevat tiedot poistettua, jos jokin seuraavista tapahtuu:

  1. a) henkilötiedot eivät ole enää tarpeellisia siihen tarkoitukseen mihin ne kerättiin tai muuten käytetään;
  2. b) peruutat suostumuksesi henkilötietojen käsittelyyn, eikä käsittelylle ole muuta lainmukaista perustetta;
  3. c) vastustat käsittelyä, joka nojautuu intressipunnintaan ja perusteesi vastustamiseen on painavampi kuin meidän perusteltu etu;
  4. d) henkilötietoja on käsitelty laittomasti;
  5. e) henkilötiedot pitää poistaa, jotta voimme täyttää lainmukaiset velvoitteemme.

6.4 Oikeus rajoittaa käsittelyä

Sinulla on oikeus vaatia, että sinun henkilötietojen käsittely rajoitetaan, jos jokin seuraavista vaihtoehdoista soveltuu:

  1. a) kiistät henkilötiedon oikeellisuuden aikana, jolloin tarkistamme tietojesi oikeellisuuden;
  2. b) käsittely on laitonta ja vastustat tietojen poistamista ja pyydät sen sijaan että tietojen käyttöä rajoitetaan;
  3. c) emme enää tarvitse henkilötietoja niiden käsittelyperustetta varten, mutta sinä tarvitset niitä, jotta voit määrittää, laittaa vireille tai puolustaa oikeudellisia vaatimuksia;
  4. d) olet vastustanut käsittelyä, joka perustuu intressipunnintaan ja me tarkistamme painaako meidän oikeutettu etu enemmän kuin sinun oikeutettu etusi.

Jos käsittelyä on rajoitettu tämän kohdan nojalla, näitä henkilötietoja saa, säilyttämistä lukuun ottamatta, käsitellä ainoastaan oikeudellisen vaateen laatimiseksi, esittämiseksi tai puolustamiseksi tai kolmannen osapuolen oikeuksien suojaamiseksi tai tärkeää EU:n tai EU:n jäsenvaltion yleistä etua koskevista syistä.

6.5 Oikeus tehdä vastustaa henkilötietojen käsittelyä suoramarkkinoinnissa

Sinulla on myös oikeus vastustaa sitä, että henkilötietojasi käytetään suoramarkkinointiin. Tämä oikeus käsittää myös ne henkilötietoja koskevat analyysit (niin kutsuttu profilointi), jotka tehdään suoramarkkinointitarkoituksessa.

6.6 Oikeus siirtää tiedot järjestelmästä toiseen

Niissä tapauksissa, joissa henkilötietojesi käsittely nojautuu sinun suostumukseesi tai sopimuksen täytäntöönpanoon, sinulla on oikeus vaatia, että ne tiedot, jotka koskevat sinua ja jotka olet antanut meille, siirretään jollekin toiselle rekisterinpitäjälle. Edellytyksenä tälle on kuitenkin, että siirto on teknisesti mahdollinen ja että sen voi toteuttaa automaattisesti.

6.7 Suostumuksen peruuttaminen

Niissä tapauksissa, joissa henkilötietojesi käsittely perustuu suostumukseen, sinulla on aina oikeus peruuttaa suostumuksesi. Suostumuksen peruuttaminen ei vaikuta sellaiseen käsittelyn laillisuuteen, joka on tapahtunut suostumuksesi perusteella ennen kuin se peruutettiin. Jos peruutat suostumuksesi, emme enää tule käsittelemään niitä henkilötietoja, jotka perustuvat suostumukseen, ellemme ole oikeudellisista syistä velvoitettuja jatkamaan niiden käsittelyä. Mikäli olisi niin, että lainmukaiset velvoitteemme estävät meitä poistamasta sinun tietojasi, tulemme sen sijaan merkitsemään ne niin, ettei niitä käytetä aktiivisesti järjestelmässämme.

6.8 Valitusoikeus

Mikäli olet sitä mieltä, että käsittelemme henkilötietojasi väärällä tavalla voit – sen lisäksi, että voit ottaa yhteyttä meihin – valittaa asianmukaiselle valvontaviranomaiselle siinä maassa, jossa asut.

7. Evästeiden käyttäminen

Käytämme kotisivuillamme evästeitä parantaaksemme sivuhakuasi, palveluitamme sekä kotisivujamme. Eväste on tekstitiedosto, joka lähetetään verkkopalvelimeltamme ja joka tallennetaan verkkoselaimeesi tai laitteeseesi. Käytämme myös evästeitä kerätäksemme laajaa analyyttistä tietoa verkkosivujemme käytöstä ja tallentaaksemme toiminnollisia asetuksia. Sinulla on mahdollisuus muuttaa asetuksia evästeiden käytöstä ja laajuudesta verkkoselaimessasi. Esimerkki sellaisesta säätämisestä on estää kaikki evästeet tai poistaa evästeet, kun suljet verkkoselaimesi.

Lue lisää evästeiden käyttöä koskevasta selosteestamme.