Matsmart Stories

Tavalliset, mutta meillä harvinaisemmat tuotteet

Kulissien takana

21.12.2023

Olemme päättäneet olla tarkempia määritellessämme, mitä luokittelemme sivustollamme pelastetuiksi tuotteiksi.

Pähkinänkuoressa, on oltava selkeä syy, miksi tuote on vaarassa päätyä pois heitetyksi, jotta se voidaan luokitella pelastetuksi. Syitä tähän ovat:

  • Lyhyet tai jo ylittyneet parasta ennen -päiväykset
  • Tuotantovirheet tai muutokset pakkauksessa tai sisällössä
  • Kausituotteet
  • Ylijäämä ennustevirheiden, kaupoista poistumisen tai tuotannon lopettamisen vuoksi

Tapauksissa, joissa ylijäämää esiintyy, mutta joita ei voida liittää mihinkään edellä mainituista syistä, arvioimme tuotteiden pois heittämisen riskin olevan alhainen, ja siksi niitä ei luokitella pelastetuiksi sivustollamme.

Mutta jos joitakin tuotteita ei enää luokitella pelastetuiksi, mitä ne sitten ovat? Erinomainen kysymys, jota olemme itsekin pyöritelleet. Olemme päätyneet siihen, että ne ovat yksinkertaisesti vain ihan tuiki tavallisia tuotteita. Sellaisia, joita ostat tavallisista ruokakaupoista, mutta jotka sattuvat olemaan harvinaisempia meidän kaupassamme. Jotta tiedät, mitkä valikoimastamme ovat tällaisia tavallisia tuotteita, merkitsemme ne tuotekuvauksessa seuraavasti: “Tavallinen tuote - Ei pelastettu (matalampi riski päätyä pois heitetyksi)”.

Saatat nyt miettiä, kuinka yleisiä tällaiset tavalliset tuotteet ovat sivustollamme? Arviomme mukaan noin 90 prosenttia kaikista erilaisista tuotteista, joita meillä on ollut sivustollamme vuonna 2023, voidaan luokitella pelastetuiksi uusien kriteeriemme mukaisesti.