Tasa-arvo on edellytys maailmalle ilman nälkää

Kulissien takana

05.03.2024

Vuodesta 2021 lähtien Matsmart on tehnyt yhteistyötä The Hunger Projectin kanssa, joka työskentelee kestävästi ja pitkällä aikavälillä nälkää vastaan.

The Hunger Project -yhteistyö

Tehokkainta, mitä yhteiskunta voi tehdä nälän lopettamiseksi, on muuttaa sukupuolten tasa-arvoon liittyviä asenteita sekä käyttäytymistä. The Hunger Projectin -ohjelmassa sekä naisia että miehiä koulutetaan luomaan kestävää muutosta tasa-arvoon liittyen.

Matsmart lahjoittaa yhden prosentin brunttotuotostaan kaikista By Motatos & Saved By Motatos -myynneistä The Hunger Projectille.

Naiset ja nälkä

Maailmanlaajuisesti naiset kantavat ehdottoman taakan, kun on kyse ruuan saamisesta pöytään. Mutta vaikka naiset ja tytöt ovat vastuussa suurimmasta osasta maailman ruokaostoksia ja hoitavat ostosten lisäksi myös ruoan valmistamisen, he kärsivät nälästä ja aliravitsemuksesta eniten ja ovat myös alttiimpia niille.

"Jos talossa on vähän ruokaa, asetat etusijalle aviomiehesi ja lapsesi", kertoo Grace Mgabadere Chikowi, The Hunger Projectin maajohtaja Malawissa.

"Naiset syövät viimeisenä ja tämän takia heille jää vähiten ruokaa."

Miten naisten asemaa voidaan kehittää?

Erityisesti tulisi panostaa naisten nostamista päätöksentekijöiksi, yhteiskunnan vahvimpien johtajien joukkoon sekä yritysten perustajiksi taloudellisen itsenäisyyden saavuttamiseksi. Naisten taloudellisen itsemääräämisoikeuden vaikutus voi muuttaa koko yhteiskunnan.

"Vasta kun naisilla on mahdollisuus tehdä kotitaloutta koskevia päätöksiä, hän pystyy täyttämään omat ja lastensa tarpeet. Mutta ei riitä, että naiset koulutetaan päättäjiksi, yhteisöjohtajiksi ja yrittäjiksi, ellemme poista olemassa olevia rakenteellisia esteitä.", sanoo The Hunger Project Ruotsin toiminnanjohtaja Malin Flemström.

Tiesitkö että…

  • Naiset tekevät suurimman osan kaikista ruokaostoksista? (Maailmanlaajuinen keskiarvo)
  • 10% maailman väestöstä näkee nälkää? (noin 780 miljoonaa ihmistä)
  • Naisilla on suurempi uhka nälänhätään, koska heillä on huonommat mahdollisuudet koulutukseen sekä töihin ja omiin tuloihin?
  • Jos muutosvauhti jatkuu nykyisellään, YK arvioi, että kestää 300 vuotta ennen kuin maailma saavuttaa tasa-arvon?

Lue lisää The Hunger Projectin toiminnasta ja sen luomista vaikutuksista täältä