Matsmart Stories

Hävikistä herkuksi!

Matsmartit tuottajat

25.04.2022

Me Matsmartilla haaveilemme maailmasta ilman ruokahävikkiä. Mutta se on helpommin sanottu kuin tehty. Me pyrimme ruokavallankumouksellamme pelastamaan niin paljon ruokaa kuin mahdollista, jotta täysin syömäkelpoinen ruoka päätyisi hävikin sijaan vatsaamme. Tarjoamme näin myös kuluttajille edullisen ja ympäristöystävällisen vaihtoehdon tehdä ruokaostoksia. Win-win-tilanne siis kaikille!

Mutta hävikkiuhan alle ei päädy vain valmiita tuotteita, vaan hävikkiä syntyy jo raaka-aineiden valinnassa ja tehtaiden tuotantolinjoilla. Tiesitkö esimerkiksi, että pastan valmistuksessa syntyy aina hävikkiä, kun spagetin päät leikataan tasaisiksi? Hoopoa, että nämä syömäkelpoiset spagetin päädyt päätyvät hyödyntämisen sijaan hävikkiin. Meidän tavoitteemme on taistella kaikkea ruokahävikkiä vastaan oli kyseessä sitten raaka-aineet tai jo valmistetut tuotteet. Siksi olemmekin kehittäneet ihka oman SAVED by Motatos -tuotemerkkimme, jonka tuotteet on valmistettu ainesosista, jotka olisivat muuten päätyneet hävikkiin. Tuotesarjamme idea kytkeytyy laajempaan visioomme hyvnoivasta ja onnellisemmasta planeetasta sekä tavoitteestamme päästä irti hävikistä. Toivomme myös, että inspiroimme kuluttajia ajattelemaan hieman eri tavalla tehdessään ostopäätöksiä. Käyrät vihannekset ovat ihan yhtä herkullisia kuin EU-standardien määrittelemät muotovaliot.

SAVED by Motatos antaa hävikille mahdollisuuden tulla syödyksi uusien, herkullisten tuotteidemme muodossa. Muistatko ylijäämäksi päätyvät spagetin päädyt? Olemme hyödyntäneet ne ja valmistaneet uuden, maukkaan pastalajikkeen! Pastan lisäksi tuotevalikoima sisältää suklaata ja vihanneskeittoja. Yhdessä vastuullisten tuottajien kanssa, jotka jakavat visiomme, voimme nyt pelastaa entistä enemmän ruokaa raaka-aineista lähtien.