Vaikuttavuusraportti 2022

Vastuullinen kuluttaminen

24.03.2023

VUODEN 2022 VAIKUTTAVUUSRAPORTTI ON NYT TÄÄLLÄ! Tässä tulee hieman erilaista luettavaa pääsiäiseksi: nimittäin mielenkiintoinen kurkistus kulissien taa, toiselta nimeltään vaikuttavuusraporttimme vuosimallia 2022!

Raportti on täydellistä luettavaa, jos haluat tietää kaiken (tai edes vähän) vaikutuksistamme maailmaan, niin hyvässä kuin pahassa. Koska raportti on melko pitkä, sen lukeminen vaatii aikaa ja kärsivällisyyttä. Niille, jotka kaipaavat tietoa nopeammin, mutta joilla ei ehkä ole aikaa lukea koko raporttia, tässä tulee lyhyempi versio:

VIIME VUODEN KOHOKOHDAT

Kuluneen vuoden aikana olemme onnistuneet tekemään paljon. Yksi kohokohdista oli Iso-Britannian markkinan lanseeraus. Britit ottivat meidät avosylin vastaan ja osoittivat selvästi, että ruoan säästäminen on todellakin heidän kuppinsa teetä!

Yhteensä pelastimme 25 761 tonnia ruokaa hävikiltä viime vuonna, ja brittimarkkinan osuus tästä luvusta oli 399 tonnia.

YMPÄRISTÖ

Katsotaanpa ympäristöön kohdistuvaa vaikutusta! Vuonna 2022 päästömme olivat 4 521 tCO2e, mikä on lähes 300% enemmän kuin vuonna 2021. Miten ihmeessä tämä on mahdollista? Tälle on kaksi syytä: .1) teimme merkittäviä investointeja uuteen Pohjoismaiden varastoomme, jossa otettiin käyttöön aurinkopaneelit ja kehittynyt robotiikkajärjestelmä. Nämä investoinnit muodostivat yli 60 prosenttia kaikista päästöistä viime vuonna. Lisäksi Scope 3 -arviointiin sisällytettiin laajempi valikoima päästölähteitä, joita ei edellisessä raportissa ollut mukana.

No olivatko kaikki edellämainitut päästöt vaivan arvoisia? Aurinkopaneelit tuottavat uusiutuvaa energiaa ja niiden ympäristöllinen takaisinmaksuaika on 10 vuotta. Lisäksi rikoimme uuden ennätyksen pelastetun ruoan määrässä - pelastimme yli 25 000 tonnia ruokaa ja kulutustavaroita hävikiltä, ja tämä puolestaan johti 19766 tCO2e:n nettosäästöihin. Näin ollen nettopositiivinen vaikutuksemme oli 15 245 tCO2e.

HENKILÖSTÖ

Viime vuonna meillä oli 192,6 (FTE) super-duper-työntekijää, jotka työskentelivät ahkerasti tarpeetonta hävikkiä vastaan joka päivä. Heistä 42 % ilmoitti olevansa naisia ​​ja 58 % miehiä. Vuonna 2022 otimme käyttöön kaksi uutta mittaria: Työntekijöiden NPS-indeksin (eNPS) ja työntekijöiden sitoutumisindeksin. Nämä uudet mittarit menestyivät poikkeuksellisen hyvin, eNPS oli 33 ja työntekijöiden sitoutumisindeksi oli 78 prosenttia.

Nämä luvut tekevät meistä todella iloiseksi!

KÄYTÄNNÖT

Lisäsimme viime vuoden raporttiin myös kaksi uutta teemaa: kyberturvallisuuden sekä liiketoiminnan eettisyyden. Kyberturvallisuuden parantamiseksi olemme mm. Kouluttaneet työntekijöitämme kybertietoisiksi. Varmistaaksemme, että ruuanpelastusliiketoimintaamme harjotetaan eettisesti, kehitimme säännöstän, jossa määrättiin nollatoleranssi kaikenlaista korruptiota vastaan. Meillä on myös eettinen toimintaohje, jonka on tähän mennessä allekirjoittanut 49 tavarantoimittajaa. Vuonna 2023 varmistamme, että tämä luku nousee pilviin!

Haluatko tutustua vaikuttavuusraporttiimme kokonaisuutena ja tutustua jokaiseen yksityiskohtaan? täältä pääset lukemaan koko raportin