Ratatouille

Reseptit

12.04.2024

Ratatouille sopii täydellisesti lounaaksi - tarjoile lämpimänä esim patongin kera.

Reseptistä riittää neljälle

Tarvitset:

  • 1 punasipulin
  • 2 paprikaa
  • 2-3 valkosipulinkynttä
  • 2 purkkia paseerattua tomaattia
  • 1 kasvisliemikuution
  • 2 tl kuivattua basilikaa + ylimääräistä ripottelua ajatellen
  • 1 kurpitsan
  • 1 munakoiso
  • 4 tomaattia
  • Oliiviöljyä paistamiseen
  • Pippuria
  • Suolaa
  • Koristeeksi tuoretta basilikaa

Tee näin:

  • Kuumenna pannu pienellä lämmöllä oliiviöljyn kanssa.
  • Hienonna sipuli ja paprika ja paista pannulla, kunnes ne ovat kullanruskeita.
  • Pilko valkosipuli hienoksi ja lisää pannulle hienonnettujen tomaattien, liemen ja kuivatun basilikan kanssa.
  • Kuumenna kiehuvaksi. Sekoita sauvasekoittimella kastikkeeksi ja mausta suolalla sekä pippurilla.
  • Esilämmitä uuni 200 asteeseen.
  • Leikkaa kurpitsa, munakoiso ja tomaatit ohuiksi viipaleiksi.
  • Kaada tomaattikastike uuninkestävään vuokaan, esim. piirakkavuokaan ja laita kurpitsa-, munakoiso- ja tomaattiviipaleet päällekkäin.
  • Ripottele päälle hieman kuivattua basilikaa, pippuria ja suolaa.
  • Paista ratatouillea n. 35 minuuttia.