Katkarapukeitto 🥣

Reseptit

15.02.2024

Katkarapukeitto lämmittää kylmänä pakkaspäivänä - ja maistuu koko perheelle!

Talvipäivä ja katkarapukeitto = täydellinen match! Tämä herkku maistuu erityisen hyvältä ulkoilupäivän jälkeen. Kokeile ja ihastu!

AINESOSAT neljän hengen keittoon:

  • 400 g kuorittuja katkarapuja
  • 1 rkl voita
  • 1 pieni sipuli hienonnettuna
  • 2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
  • 1 dl valkoviiniä
  • 5 dl hummerifondia tai hyvää kalalientä
  • 2 dl kermaa
  • 1/4 tl cayennepippuria
  • 1 rkl tuoretta tilliä hienonnettuna
  • Suolaa ja mustapippuria oman maun mukaan
  • Seesaminsiemeniä halutessasi
  • Pavunituja halutessasi

TEE NÄIN:

  • Aloita sulattamalla katkaravut, jos käytät pakastettuja katkarapuja. Valuta ravut huolellisesti.
  • Kuullota seuraavaksi sipuli: sulata voi keskilämmöllä isossa kattilassa. Lisää valkosipuli, ja kuullota niitä kunnes sipulit ovat pehmeitä , tähän menee noin 3-5 minuuttia.
  • Lisää viini: kaada valkoviini kattilaan ja anna kiehua pari minuuttia, jotta alkoholi haihtuu.
  • Lisää hummerifondi (tai kalaliemi) sekä mausteet. Lisää mukaan myös cayennepippuri.
  • Anna keiton kiehua hiljalleen noin 10 minuuttia.
  • Lisää kerma: sekoita kerma keittoon ja kuumenna, mutta älä anna keiton enää kiehua.
  • Mausta suolalla ja pippurilla.
  • Lisää katkaravut keittoon ja kuumenna ne läpikotaisin. Älä keitä, etteivät katkaravut muutu kumimaisiksi.
  • Tarkista maku ja lisää tilli sekä siemenet & pavunidut juuri ennen tarjoilua.

VINKIT ONNISTUMISEEN:

  • Katkarapujen lisääminen keittoon viimeisenä vaiheena varmistaa, että ne pysyvät mehukkaina ja herkullisina.
  • Voit säätää cayennepippurin määrää oman maun mukaan - näin voit vaikuttaa siihen, kuinka tulinen keitosta tulee.
  • Hummerifondi antaa keitolle herkullisen maun, mutta voit korvata sen myös kalaliemellä, jos hummerifondia ei ole saatavilla.

Tarjoile kuuman keiton kanssa tuoretta leipää tai patonkia.

Nauti 💚