Rahkapiirakka

Reseptit

05.04.2024

Tässä tulee herkullinen resepti rahkapiirakkaan, joka valmistuu käden käänteessä uunissa. Seuraa alla olevia ohjeita, niin saat aikaan mehevän ja maukkaan piirakan, joka vie kielen mennessään.

Nappaa talteen herkullinen resepti koko perheen herkkuun. Ainekset valmistukseen:

Pohja:

  • 150 g voita tai margariinia
  • 1 dl sokeria
  • 1 kananmuna
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl vaniljasokeria

Täyte:

  • 500 g maitorahkaa
  • 2 dl kuohukermaa tai kermaviiliä
  • 2 kananmunaa
  • 1 dl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • halutessasi 1dl rusinoita tai sitruunan kuorta lisämakua antamaan

Tee näin:

Valmista ensin pohja seuraavanlaisesti:

  • Aloita sekoittamalla pehmeä voi ja sokeri keskenään.
  • Lisää kananmuna ja sekoita hyvin.
  • Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan.
  • Sekoita tasaiseksi.
  • Painele taikina uunipellille leivinpaperin päälle tasaiseksi kerrokseksi.

Sitten on täytteen vuoro:

  • Sekoita maitorahka, kerma (tai kermaviili), kananmunat, sokeri ja vaniljasokeri keskenään tasaiseksi seokseksi.
  • Jos haluat lisätä täytteeseen makua, voit nyt lisätä rusinat tai sitruunan kuoriraasteen.
  • Levitä täyte tasaisesti pohjan päälle.

Paista piirakkaa 200 asteen lämpötilassa uunin alatasolla noin 30-40 minuuttia, tai kunnes pinta on saanut kauniin värin ja täyte on hyytynyt.

Anna piirakan jäähtyä hieman ennen tarjoilua. Rahkapiirakka maistuu erinomaisesti sellaisenaan tai marjojen kanssa nautittuna.

Tämä rahkapiirakan resepti on suunniteltu suureen uunipellilliseen, joten se sopii erinomaisesti suuremmallekin porukalle tarjottavaksi. Herkullisen makunsa ja mehevän koostumuksensa ansiosta piirakka on varma valinta niin kahvipöytään kuin juhlatarjoiluksikin.