Porkkanakakku

Reseptit

15.04.2024

Porkkanakakku ei ole turhaan monen suosikki jälkiruoka - onhan se täydellinen yhdistelmä raikasta porkkanaa ja makeaa täytettä!

Reseptistä riittää 12 hengelle.

Tarvitset:

  • 300g vehnäjauhoja
  • 250g sokeria
  • 75g saksanpähkinöitä
  • 2 tl kanelia
  • 2 tl vaniljasokeria
  • ½ tl jauhettua inkivääriä
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 ripaus suolaa
  • 4 munaa
  • 2 dl oliiviöljyä
  • 350g porkkanaa karkeasti raastettuna

Täytteeseen tarvitset:

  • 150g tuorejuustoa
  • 100g voita, huoneenlämpöistä
  • 200g tomusokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1 sitruuna

Tee näin:

  • Esilämmitä uuni 180 asteeseen.
  • Sekoita ensin kaikki kuivat aineet: jauhot, sokeri, hienonnetut saksanpähkinät, kaneli, vaniljasokeri, jauhettu inkivääri, leivinjauhe ja suola.
  • Lisää muna ja öljy ja sekoita kaikki hyvin ja kääntele porkkanaraaste mukaan taikinaan.
  • Laita leivinpaperi vuokaan ja levitä taikina siihen.
  • Paista kakkua n. 35-40 minuuttia uunin keskiosassa.
  • Työnnä terävä veitsi läpi ja testaa näin, onko kakku kypsää. Jos taikinaa jää veitseen, paista kakkua vielä lisää.
  • Anna kakun jäähtyä TÄYSIN ennen kuorrutuksen levittämistä.

  • Vatkaa tuorejuusto, voi, tomusokeri ja vaniljasokeri kuohkeaksi vaahdoksi. - Raasta kuorrutteen päälle hieman sitruunan kuorta.
  • Levitä kuorrute kakun päälle ja koristele sitruunankuorella.
  • Kakku on nyt valmis tarjottavaksi. 🎂