
Ihanan makea jälkiruokaherkku hakusessa? Kokeile tätä herkullista banoffeeta, joka valmistuu nopeasti ja sopii täydellisesti kevätpÜytään.
Reseptistä riittää kahdelle.
Tarvitset:
- 2 banaania
- 1-2 dl kreikkalaista jogurttia
- 4 digestive-keksistä
- 6 tuoretta taatelia
- 1 rkl mantelilevitettä
- ½ dl vettä
- ½ tl kanelia
- ripaus suolaa
- 1 dl kuohukermaa
- ½ tl vaniljasokeria
Tee näin:
- Leikkaa banaani ohuiksi viipaleiksi ja laita kerros banaaniviipaleita lasiin.
- Ripottele päälle kreikkalaista jogurttia ja murenna keksejä jogurtin päälle.
- Valmista taatelikaramelli sekoittamalla taateleita (ilman kiviä), mantelivoita, vettä, kanelia ja ripaus suolaa, kunnes saat nestemäisen karamellimaisen koostumuksen.
- Vatkaa kerma vaahdoksi vaniljasokerin kanssa.
- Kaada taatelikaramelli keksikerroksen päälle, lisää päälle toinen kerros banaaniviipaleita.
- Viimeistele jälkiruoka kermavaahdolla, ylimääräisillä murennetuilla kekseillä, taatelikaramellilla ja banaaniviipaleilla.
Tarjoa helppona pienenä jälkiruokana vieraille tai hemmottele itseäsi.đ