Äitienpäiväksi ihanat omenaruusut

Reseptit

04.05.2020

Omenaruusut ovat ilo silmälle ja makunystyröille, siis täydellinen lisä äitienpäivän kahvipöytään. Ja mikä parasta - voit hyödyntää niihin joulusta pakastimeen jääneen torttutaikinan!

🌹 Neljään omenaruusuun tarvitset 🌹


2 torttutaikinalevyä/lehtitaikinalevyä
3 punaista omenaa
Sitruunaa
Kanelia
Persikkahilloa
Tomusokeria


  • Nosta torttutaikinat huoneenlämpöön sulamaan
  • Pilko omenat erittäin ohuiksi lohkoksi. Mitä ohuempi, sen parempi!
  • Aseta omenalohkot mikroastiaan, purista sekaan yhden sitruunan mehu ja kaada astiaan vettä sen verran, että lohkot peittyvät
  • Mikrota täydellä teholla n. 5 min, kunnes lohkot ovat pehmeitä. Valuta siivilällä ylimääräinen vesi pois
  • Kauli torttutaikina ohuemmaksi ja puolita pitkittäin
  • Sivele taikinan keskelle persikkahilloa ja ripottele kanelia
  • Asettele omenalohkot taikinan reunaan, käännä toinen reuna lohkojen päälle ja rullaa varovasti ruusuksi. Tue lohkoja toisella kädellä rullatessa.
  • Nosta omenaruusut leivinpaperipaloilla vuorattuun muffinsivuokaan
  • Paista uunissa 200 C 20-25 min
  • Valmista! Koristele tomusokerilla ja kanelilla 😋