Matsmart Stories

Nappaa vinkit kesäjuhliin

Vinkit ja niksit

17.06.2020

Nappaa helpot vinkit kesäjuhliin!

Kesäjuhlat on monille meistä kauan odotettu hetki kokoontua ystävien ja sukulaisten kanssa. Tänä vuonna kesä on kuitenkin tavallisesta poikkeava koronan johdosta. Nappaa vinkit turhan ruokahävikin välttämiseksi samalla, kun ruokailu tapahtuu turvallisesti ja muut huomioiden.

Koska etukäteissuunnittelu on paras keino vähentää ruokahävikkiä, listasimme viisi vinkkiä, joiden avulla ruokailet hygieniasta huolehtien ja samalla välttäen turhaa hävikkiä.

5 vinkkiä joilla vähennät ruokahävikkiä ja ruokailet muut huomioiden kesäjuhlien aikana:

  • Valitkaa jokaisella ruokailulle oma annosvastaava. Nimetty henkilö annostelee jokaisen lautaselle ruoat. Alkuun on hyvä annostella sellainen määrä, jonka varmasti jaksaa syödä. Tämä on paitsi hygieenistä, myös vähentää hävikkiä.
  • Leivo ylijääneistä perunoista, perunamuusista tai puuronjämistä rieskoja aamupalaksi kesäbrunssille. Tuore rieska käy aina kaupaksi.
  • Kasvaako mökillä raparpereja? Hyödynnä raparperit ja valmista kesään sopiva raparperimehu, ja valmista mehusta jääneestä massasta hilloke. Toimii täydellisesti vaikkapa lettukestien lisukkeena. Tsekkaa resepti.
  • Tee sunnuntailounaaksi tacoja tai tortilloja eilisen ylijäämistä. Hyödynnä esimerkiksi loput kurkut, salaatit ja kastikkeet.
  • Käsidesipullo jokaiselle. Paras tuliainen mökille on jokaiselle oma käsidesipullo. Muista myös tehdä nimilaput pullon kylkeen vaikka maalarinteipistä.

+ Bonusvinkki saunahetkeen:

  • Käytetyt kahvinpurut ja kookosöljy: hävikkikuorintavoide on valmis. Levitä saunassa ja rentoudu laiturin nokassa.