Vinkkejä vastuullisiin syysaktiviteetteihin

Nousussa

10.10.2022

VASTUULLISTA SYYSTEKEMISTÄ! 🍁 Nyt on aika vaihtaa kevyet takit villakangastakkeihin ja lenkkarit lämpimiin saappaisiin. Syksy on vihdoin täällä!

Syksyllä on ihana nauttia teetä takkatulen ääressä, mutta myös pitkät kävelyretket ulkona kauniissa luonnossa ovat mahtavaa syystekemistä. Kokosimme tähän artikkeliin vinkkejä vastuullisiin syysaktiviteetteihin.

Lähde luontoon aarrejahtiin!

Tähän aikaan vuodesta luonto on ilo silmälle oranssin, keltaisen ja punaisen sävyineen. Suuntaa ulos katselemaan syksyn väriloistoa ja ken tietää, ehkä vielä voi löytää sieniä jos hyvin käy? Ne ovat todellisia aarteita.

Vinkki sienien poimimiseen: Lataa itsellesi Mushroom Guide -sovellus. Sovelluksessa on oppaita monista erilaisista sienistä, ja se sopii etenkin, jos on epävarma väärien lajikkeiden poimimisesta.

Tee omat syyskoristeet!

Miksi ostaa syksyisiä koristeita kaupasta, kun voit tehdä ne itse? Lähde mukavalle kävelylle ja kerää syksyn lehtiä eri sävyissä. Myös kävyistä saa hyviä koristeita. Itsetehdyt koristeet ovat ilmaisia sekä ekologisia! Perheen pienimpien kesken esimerkiksi lehtien maalaaminen on hauska ajanviete. Vinkki: käpyjen hyödyntäminen juhlapöydän kattamisessa luo mukavan syys-tunnelman!

Luonto sisältää monia aarteita. Siksi on tärkeää, että suojelet ympäristöä, kun olet ulkona seikkailemassa. Kasveja ei saa kaivaa väkisin esiin ja oksia ei saa katkaista. Voit kuitenkin vapaasti poimia marjoja, sieniä ja kuivia maassa makaavia oksia ja käpyjä.

Ihanaa syksyä!