Hävikki­viikko

Hävikkiviikko on täällä - tule mukaan kamppailuun hävikkiä vastaan! Voit vähentää hävikkiä tilaamalla ruokaa Matsmartilta. Samalla säästät jopa -90% ruokaostoksissasi ja pienennät hiilijalanjälkeäsi.

VÄHENNÄ HÄVIKKIÄ KANSSAMME ja PIENENNÄ HIILIJALANJÄLKEÄSI

Tiesitkö, että Suomessa kotitalouksien ruokahävikki on vuosittain arviolta jopa 120 – 160 miljoonaa kiloa, siis 20 – 25 kiloa henkilöä kohden!

Ruokahävikin taustalla on muun muassa se, että tähteitä ei hyödynnetä ja parasta ennen -elintarvikkeita käsitellään usein kuin viimeisen käyttöpäivän tuotteita. Ruoan päätyminen hävikkiin on erittäin merkittävä ilmaston kuormitukseen vaikuttava tekijä - ruokahävikki ja jätteet tuottavat järisyttävät 10 % maailman kasvihuonepäästöistä.

Hyvä uutinen on, että hävikin voi myös hyödyntää ja samalla oma hiilijalanjälki pienenee! Sen lisäksi että jokainen Matsmartilta tehty tilaus auttaa vähentämään ruokahävikkiä se pienentää myös omaa hiilijalanjälkeä. Yksi Matsmart-tilaus säästää nimittäin keskimäärin 8,8 kiloa hiilidioksidipäästöjä. Se on suunnilleen yhtä paljon kuin mitä tarvitaan älypuhelimen lataamiseen 1100 kertaa. Jokaisella tilauksella on vaikutus ja ostamalla vähentää siis hiilidioksidipäästöjä, pelastaa ruokaa hävikiltä ja säästää myös sievoisen summan rahaa!

PIENENNÄ RUOKAJALANJÄLKEÄSI - JOKAISELLA TILAUKSELLA ON VAIKUTUS

Klikkaa kuvaa ja inspiroidu...

SÄÄSTÄ CO2e-PÄÄSTÖJÄ

Tiesitkö, että yksi Matsmart-tilaus säästää keskimäärin 8,8 kiloa hiilidioksidipäästöjä. Se on suunnilleen yhtä paljon kuin mitä tarvitaan älypuhelimen lataamiseen 1100 kertaa. Klikkaa kuvaa ja lue lisää!