Tietoa Yrityksestä

Matsmart on vuonna 2014 perustettu ruotsalainen yksityisesti omistettu osakeyhtiö. Yrityksen perustajat ovat työskennelleet aiemmin elintarvike-, tekniikka- myynti- ja media-alalla.

Kuten kovin usein, yrityksen perustamispäätöksen pohjalla vaikuttivat omat kokemukset ja havainnot ympäristössä tapahtuneista muutoksista.

Yrityksen tavoitteena on kiinnittää aiempaa enemmän huomiota ruokahävikistä aiheutuviin globaaleihin haasteisiin. Kolmasosa kaikesta maailmalla valmistetusta ruuasta päätyy jätteeksi!

  • Tarkoituksena on kuluttajien tietoisuuden vahvistaminen siitä, ettei parasta ennen -päiväyksen ohittanut ruoka lähes koskaan huonone vielä viikon tai edes kuukauden kuluttua päiväyksestä. 
  • Tätä ruokaa ei myydä tavallisissa ruokakaupoissa, vaikka sen laatu ei ole huonontunut. Sen sijaan tuotteet tuhotaan, tai ne käsitellään toisilla tavoilla. 
  • Tiedämme, että kuluttajat pitävät tarjouksista ja haluavat säästää rahaa.
  • Toki perustamiseen vaikuttivat myös monet muut seikat – eikä vähiten se, että suhtaudumme asiaan ja kaikkiin siihen liittyviin haasteisiin intohimoisesti!  
  • Tarjoamme tavarantoimittajille vaihtoehtoisen tahon, jolle myydä ylijäämäruokaa. Kyse on tuotteista, joilla on lyhyt vähimmäissäilyvyysaika tai joiden parasta ennen -päiväys on jo ohitettu sekä tuotteista, jotka on poistettu myynnistä virheellisistä pakkausmerkinnöistä, vanhentuneista pakkauksista tai muista syistä johtuen.

Muissa maissa toimivat tahot, kuten englantilainen Approved Food ovat todistaneet, että kuluttajat arvostavat mahdollisuutta ostaa tämän tyyppisiä tuotteita erittäin edullisin hinnoin. 

Jos haluat olla yhteydessä Matsmartin perustajiin, olet tervetullut kirjoittamaan meille sähköpostia osoitteeseen [email protected].