Me olemme Matsmart

MIKSI OLEMME ERILAINEN RUOKAKAUPPA?

Matsmartin tavoite on tehdä arjen valinnat helpoiksi. Siksi myymme vain ympäristön kannalta kestäviä tuotteita. Siis, mitä ihmettä? Miten jokainen tuote voi olla kestävä? Lue alta, miten Matsmart oikein toimii:

Eli, miten Matsmart toimii?

­

 

­

Pähkinänkuoressa: Matsmart myy ainoastaan pelastusta kaipaavia tuotteita, joita muuten uhkaisi hävikkiin päätyminen esimerkiksi seuraavista syistä:

  • Tuotetta on valmistettu liikaa
  • Pakkaus on jotenkin virheellinen
  • Kausivaihtelut
  • Lyhyet parasta ennen -päiväykset

Käyttökelpoisten tuotteiden heittäminen hävikkiin on rakkaan planeettamme resurssien tuhlaamista. Joten me yksinkertaisesti pelastamme tuotteet ja myymme ne sinulle superalennuksilla. Mutta tiedätkö mikä muu on helppoa? Tuotteiden ostaminen ja vastaanottaminen. Alkaa kuulostamaan aika mahtavalta, eikö totta?

 

Tavoitteemme

Maailmassa heitetään valtavia määriä hyvää ruokaa pois täysin tarpeettomasti. Haluamme kiinnittää huomiota tähän ongelmaan ja saada sinut ajattelemaan tätä tuhlaamista. Me emme halua, että ruokaa tuhlataan, vaan että se syödään.

Meidän pitkän aikavälin tavoitteemme on hävittää ruokahävikki kokonaan! Aika kunnianhimoista, eikö totta? Toteuttaaksemme sen, myymme joskus tuotteita, joiden parasta ennen -päiväys on kulunut, mutta emme koskaan tuotteita, jotka olisivat menneet huonoksi ja syömäkelvottomaksi. Kaikki myymämme tuotteet ovat aina laadukkaita ja käyttökelpoisia!

Matsmart perustettiin Ruotsissa vuonna 2013 kolmen kaveruksen kesken (Erik, Kalle ja Uffe - kyllä, hyvin ruotsalaiset nimet!). He näkivät, kuinka suuria määriä hyvää syötävää ruokaa heitettiin tarpeettomasti pois. Samaan aikaan maailmassa oltiin alettu puhua ilmastokriisistä. Ruoan säästäminen ei ollut ainoastaan fiksua, vaan myös hyväksi ilmastolle ja maapallolle.

Erik, Kalle ja Uffe aloittivat verkkokaupan kellarista käsin. Pian he paketoivat tilauksia päivin öin samaa aikaa, kun tilausten määrä vain kasvoi. Heidän ideastaan kasvoi liike, kun alennusten perässä olevat ihmiset sekä ympäristösankarit kaikkialta halusivat olla mukana. Oliko kolmikko aloittanut sattumoisin jonkinlaisen vallankumouksen?

Lisätietoa pakkausmerkinnöistä voit lukea täältä.

Valikoimaan pääset tutustumaan täältä!