Vinkkejä ympäristö-ystävällisen Halloweenin viettoon

Nousussa

11.10.2022

Halloween lähestyy! 🎃 Sitä tulee juhlia jännillä koristeilla ja luovilla asuilla — ja tietysti juhlaan kuuluu myös halloween karkit! 🍬Miten Halloween-juhlista voisi saada ympäristöystävällisemmät?

Tee omat Halloween-koristeet

Aiotko järjestää Halloween-juhlat? Onneksi koristeita on helppo tehdä itsekin - kaikkea ei tarvitse ostaa uutena. Alta löydät vinkkejä itsetehtyihin halloween-koristeisiin!

Koriste-lepakot Vessapaperirullat sopivat täydellisesti kaikenlaiseen askarteluun, erityisesti Halloweeniin! Helpot koriste-lepakot syntyvät, kun maalaat wc-rullat mustiksi ja taitat rullan toisen pään niin, että lepakko saa itselleen korvat.

Haamukynttilät Kynttilänvalo tuo sopivat mystistä tunnelmaa Halloween-juhliin. Löytyykö kotoasi valkoisia kynttilöitä? Muutat ne helposti haamukynttilöiksi - tarvitset ainoastaan tussin, jolla piirtää haamun silmät ja suu!

Matsmart-laatikon koristelu Oletko tehnyt viimeaikaisia ostoksia Matsmartilta? Jos vastasit kyllä, niin säästä toimituslaatikkosi! Laatikko on erinomainen näyttämö erilaisille halloween-koristeille: siihen saa esimerkiksi kiinnitettyä koristelepakkoja narulla.

Mini-kurpitsat Tämä koriste on iloksi sekä silmille että suulle - nimittäin sen voi tarjoilla juhlissa. Kun piirrät mandariineille tussilla silmät ja suun, saat aikaan pienenpienen kurpitsan! Lisäksi tämä herkku sopii aloittelevankin kokin tarjoilupyötään, sillä kurpitsan naaman piirtämisen lisäksi tämän koristeherkun tarjoilu ei vaadi muita valmisteluja.

Hämähäkin verkko Alakouluajoilta tuttu askarteluvinkki: taittele valkoinen paperi, leikkaa siihen erikokoisia reikiä ja kiinnitä valmis työ teipillä ikkunaan.

Pelasta edulliset halloween-karkit!

Halloween ei ole halloween ilman karkkia. Jos haluat hoitaa karkit juhlapöytään edullisesti, kannattaa kurkata verkkokauppamme makeisvalikoima. Jos haluat korvata karkit jollain muulla vaihtoehdolla, suosittelemme kurkkaamaan valikoimamme kuivatuista hedelmistä sekä pähkinöistä.

Säästä kurpitsat!

Halloween-klassikko on kurpitsojen veistäminen - niistä saa tehtyä pelottavia lyhtyjä, jotka valaisevat syksyn pimeydessä. Mutta oletko miettinyt, mihin kurpitsan sisältöä voisi hyödyntää? Sekä siemenet että kurpitsan hedelmäliha ovat varsinaisia herkkuja ruoanlaitossa. Voit välttää ruokahävikkiä valmistamalla kermaisen kurpitsakeiton tai paahtamalla kurpitsansiemeniä uunissa öljyn sekä mausteiden kanssa. Tiesitkö, että kurpitsansiemenet sisältävät runsaasti omega kolmosta?

Ihanaa Halloween-juhlaa!