By Motatos historia

Kulissien takana

04.05.2021

Miten By Motatos auttaa pelastamaan enemmän ruokaa

Toimintamme aloittamisesta lähtien vuonna 2014, on Matsmart-Motatos ollut eräänlainen edelläkävijä ruokahävikin vähentämisessä. Tähän mennessä yli 21 000 tonnia elintarvikkeita ja kulutustuotteita on pelastettu ja kierrätetty takaisin markkinoille, joilla toimimme. Tekeekö se meidät onnellisiksi? Tietysti! Olemmeko ylpeitä tähänastisista saavutuksistamme? Ehdottomasti! Olemmeko tyytyväisiä? Emme missään nimessä. Tavoitteenamme on jatkuvasti kehittyä ja pelastaa vielä enemmän ruokaa. Mutta miten? Kysyimme asiakkailtamme, mitä mieltä he ovat.

Kysyimme asiakkailtamme tarkalleen ottaen sitä, mikä tekisi ruoan ostamisesta ja pelastamisesta helpompaa kanssamme. Vastaus oli päivänselvä. Saimme paljon palautetta siitä, että ajoittain laatikkoja on vaikea täyttää valikoimastamme löytyvillä tuotteilla. Monet kokivat, että tarjoamme runsaasti välipaloja, kausittaisia elintarvikkeita ja ruokia, tai muunlaisia erikoisherkkuja, mutta valikoimastamme löytyy hyvin vähän peruselintarvikkeita, joita ihmiset haluavat kotonansa olevan valmistaakseen niistä herkullisia aterioita. Saamamme palautteen mukaan asiakkaamme sanoivat löytävänsä meiltä kolme, viisi tai jopa seitsemän mieleistään tuotetta. Mutta, ja tämä on suuri epäkohta, ei välttämättä tarpeeksi tuotteita, jotta he pystyisivät tilaamaan kokonaisen laatikollisen meiltä.

Meillä on siis edessämme haaste palvelun parantamiseksi. Jos valikoimamme ei miellytä, se tarkoittaa, että emme pelasta ruokaa laisinkaan - minkä lisäksi asiakkaamme eivät voi hyödyntää erinomaisia tarjouksia. Se ei ole ollenkaan hyvä juttu! Päätimme siksi laajentaa valikoimaamme ja tarjoamme nyt “Hero Helper Products” eli Arjen apuri -tuotteita, jotka ovat jokaisesta keittiöstä löytyviä peruselintarvikkeita. Valikoima sisältää sekä pelastettuja tuotteita että mahtavia perustarvikkeita, jotka yhdessä luovat täydellisen yhdistelmän – helpottavat ruoan pelastamista ja yksinkertaistavat elämää.

Mutta mitä ihmettä, valmistammeko lisää ruokaa, vaikka sitä on ennestään jo paljon?

Ruuasta ei ole pulaa maailmassa. Kaukana siitä — meillä on enemmän ruokaa kuin pystymme syömään. Joten miksi Matsmart-Motatos tuottaa sitä vielä enemmän, kun ruoasta on selvästi ylitarjontaa? Se on hyvä kysymys. Työskentelemme joka päivä kohti tavoitettamme: hyvinvoivempaa planeettaa, jossa ei ole ruokahävikkiä. Tämän palapelin ratkaisemiseksi sinun on kuitenkin tarkasteltava kaikkia paloja. Kyse ei ole ruoan tuotannon lopettamisesta, vaan ruoan tuottamisesta oikealla tavalla. Koko ruokajärjestelmää on muutettava, jotta tuotanto ja jakelu voidaan tehdä kestävällä, tehokkaalla ja oikeudenmukaisella tavalla.

Täältä saat lisätietoja siitä, miten pidämme hiilijalanjälkemme pienenä ja vaikutuksemme planeetan hyvinvointiin suurena