Mistä kaikki sai alkunsa

MATSMART - PELASTUSTEHTÄVISSÄ VUODESTA 2014 ASTI!

Tarinamme alkaa siitä, kun kolme tukholmalaista kaverusta (Erik, Kalle ja Uffe - kyllä, hyvin ruotsalaiset nimet!) kyllästyivät katselemaan täysin käyttökelpoisen ruuan joutumista hävikkiin. Kaverukset oivalsivat muutaman tärkeän asian: Ruokahävikki on VALTAVA globaali haaste. Jokainen pois heitetty käyttökelpoinen ruokatuote on pisara joessa, jotka laskevat valtavaan mereen.

Maailman väestö haluaa elää kestävämmin. Entä jos heitä voisi auttaa tässä, jollain ihan uudella tavalla, joka on samaan aikaan hauskaa, helppoa ja halpaa?

Jokainen (siis JOKA IKINEN) haluaa tehdä edullisia ja laadukkaita löytöjä - huolimatta pankkitilin saldosta. Olisiko mahdollista yhdistää halpa ja hyvä? Nukuttuaan yön yli kolmikko uskoi ideaansa entistä enemmän. Kalliin myymälätilan etsimisen sijaan Erik, Kalle ja Uffe päättivät suunnata sinne, missä he uskoivat muiden samalla tavalla ajattelevien olevan - nettiin.

Matsmartin idea otti hyvin nopeasti tuulta alleen ja kaverukset löysivätkin itsensä pakkaamasta superhalpoja ruokalähetyksiä myöhälle yöhön. Yhä useampi halusi hypätä hävikkituotteiden pelastamiseen mukaan. Oliko kolmikko sattumoisin aloittanut jonkinlaisen vallankumouksen?

Sen jälkeen asiat ovat kehittyneet entistäkin nopeammin. 2017 toiminta laajentui Suomeen, jossa kiinnostus lähti lentoon jopa Ruotsia nopeammin! Tämä ei toisaalta ole mikään ihme: me suomalaiset olemme netissä kuin kotonamme ja me ymmärrämme loistavien diilien päälle! Ja ennen kaikkea, olemme luontoystäviä.

Miten tarina päättyi? Ei se ole päättynyt. Tähän mennessä olemme asiakkaidemme (kiitos, sinä siellä!) ja tavarantoimittajiemme kanssa pelastaneet uskomattoman määrän ruokaa hävikiltä. Ja olemme onnistuneet kääntämään huomion yhteen aikamme suurimmista haasteista. Matka kohti visiotamme, maailmaa ilman ruokahävikkiä (komea tavoite, eikö vaan?), on vasta alussa!